THERMOGULV

Arbor Thermogulv er en spesialplate som brukes der det skal legges 17 mm rør for vannbåren gulvvarme fra Uponor, som har godkjent dette. 16mm rør kan også benyttes med tilhørende varmefordelingsplate.

FOR VANNBÅREN VARME

Arbor Thermogulv Standard brukes som undergulv på trebjelkelag eller aluminiumstilfarere i tørre rom. Klimaklasse 1.

Arbor Thermogulv Fuktbestandig brukes i rom under bakkenivå og hvor fuktpåvirkning kan forekomme fra under- eller oversiden eller som plattformgulv. Klimaklasse 2.

THERMOGULV

«Bruk Arbor Fresemal med profilfres ved montering av Thermogulv»

Arbor Thermogulv har profilert not og fjær på alle 4 sider og 3 utfreste spor i platens overside for varmefordelingsplater. De utfreste sporene har en bredde på 19,8 mm og en dybde på 19,0 mm for Standard 22 mm og 19,7 mm for Fuktbestandig 25 mm. Sporene er tilpasset en rørdiameter på 17 mm. 16 mm kan også benyttes med tilhørende varmefordelingsplater. Varmefordelingsplater og vannrør plasseres av rørlegger før overgulv legges.

Teknisk info:

THERMOGULV STANDARD
Tykkelse: 22 mm
Format: 62 x 242 cm
Lysmål: 60 x 240 cm
Dekker: 1,44 m2
Kantene: Not og fjær 4 kanter
Klimaklasse 1

THERMOGULV FUKTBESTANDIG
Tykkelse: 25 mm
Format: 62 x 242 cm
Lysmål: 60 x 240 cm
Dekker: 1,44 m2
Kantene: Not og fjær 4 kanter
Klimaklasse 2

Overgulvet, med min. 9 mm tykkelse, legges på tvers av Thermogulv Standard. Ved bruk av tynnere laminatgulv, eller hvis parkett eller heltregulv legges på langs, må lastfordelende plate benyttes under overgulvet. Dette kan være 6,5 mm Rehab gips eller 6 mm Masterboard.

På Thermogulv Fuktbestandig kreves det en lastfordelende plate, 6,5 mm Rehab gips eller 6 mm Masterboard over varmefordelingsplatene.

NOBB-nummer

THERMOGULV STANDARD
22x60x240 Std- 42120184

THERMOGULV FUKTBESTANDIG
25x60x240 Fuktb – 42120120

Våre Thermogulv skal ha et fuktinnhold som ikke overstiger 7 % når overgulvet monteres. Det må tas hensyn til at Thermogulvet trenger tid for uttørking av fukt.

Mateledninger bør legges i bjelkelaget. Skal det freses ut ekstra spor for mateledningene, må det monteres ekstra understøttelse under platene.

Profilfres: Trend C030A CraftPro Two Flute Cutter,
20 mm Diameter, Shank 8 mm

De er CE-merket og PEFC-sertifiserte.

Arbor Fresemal med profilfres

Arbor Fresemal med profilfres brukes ved montering av Thermogulv så får du en perfekt bue for rørene ved vending.

Profilfres: Trend C030A CraftPro Two Flute Cutter,
20 mm Diameter, Shank 8 mm

ARBOR SPON

Sponplatene er laget av seinvokst skog fra Helgeland, som er spesielt godt råstoff, dette kombinert med en stor grad av knowhow og prosesskontroll, gir svært høy kvalitet på sluttproduktet. Platene er CE-merket og PEFC-sertifiserte. I tillegg er produktet resirkulerbart. Arbor er også først ute med materialgjenvinning og sirkulære produkter.

MERKING

CE merket

PEFC merket