MALT HIMLING (TAK) SPESIAL VÅTROM

Takplatene er også kjent som landbruksplater og er både fuktbestandig og ferdigmalt, og et enkelt og rimelig alternativ når du trenger tak som gir ekstra beskyttelse mot fukt. Med disse er sjansen mindre for ubehagelige overraskelser som sopp og råteskader.

MALT HIMLING (TAK) SPESIAL VÅTROM

«…også kjent som Landbruksplater for tak»

Platene egner seg godt for bruk på vaskerom, grovkjøkken og andre rom i huset, hvor det er høy fuktighet (klimaklasse 2). De skal ikke brukes i våte soner, som for eksempel dusj. 

Teknisk info

Tykkelse: 12 mm
Format: 62 x 242 cm
Lysmål: 60 x 240 cm
Dekker: 1,44 m2
Kantene: Not, fjær og fas 4 kanter

Platen som tåler fuktig miljø
Fuktskader i vegger og tak kan få følger som er både ubehagelige og dyre. I verste fall må hele rommet, og kanskje også tilstøtende rom totalrenoveres. For å unngå skader i rom med mye fuktighet kan du derfor bruke fuktbestandige plater. Våre plater tilfredsstiller de høye kravene som stilles til veggplater i fuktige rom og passer overalt hvor du trenger ekstra beskyttelse mot fuktskader, som for eksempel vaskerom, grovkjøkken, eller i kjelleren (klimaklasse 2).

NOBB-nummer

12x60x240 Hvit – 56830964
12x60x240 Ant.hvit – 20005573

Enkel rengjøring
Overflaten er glatt og jevn, noe som gjør det enkelt å rengjøre platene. De kan rengjøres med vanlige vaskemidler eller om nødvendig høytrykksvaskes med kaldt vann med maks trykk 80 bar. Avstanden mellom spylehodet og platen må være minst 30 cm. For å oppnå den gode fuktbeskyttelsen blir platene grunnet og pusset før de blir malt med en spesialkomponert melaminbasert plastmaling. Hele platen er behandlet, også not og fjær.

Siden overflatebehandlingen er sterk og elastisk, tåler platene støt uten at det dannes sprekker i overflaten.

Enkle å sette opp
Platene leveres med not og fjær for enkel oppsetting, og monteres med skjult spikring rett på stender. Skulle du være uheldig med hammeren kan du sparkle og male over igjen. Platene trenger normalt ikke limes, men bør fuges med H760 Seal’N’Flex Pro Seal i utsatte skjøter. Det er viktig at platene behandles i endene for å forhindre fuktinntregning. Her må du også bruke H760 Seal’N’Flex Pro Seal.

Platene har not og fjær i skjøten. De er CE-merket og PEFC-sertifiserte.

Vanligvis er det ikke behov for fuktbestandige takplater i rom med begrenset fuktighet, og vi anbefaler derfor Arbor malt himling (tak) i hvit som tak.

Arbors fuktbestandige plater er spesielt utviklet for alle typer lokaler hvor det stilles krav til fuktbestandige materialer. Eller hvis du ønsker økt trygghet i forhold til fuktskader. Dette kan være næringsmiddelindustri, garderobeanlegg, renseanlegg og mange andre.

ARBOR SPON

Våre Landbruksplater er laget av spon av høy kvalitet.
Gjennom mange års erfaring har vi funnet frem til en solid kombinasjon av bjørk og gran.

FARGER

HVIT_NCS: S0502-Y
SOFT_NCS: 1507-Y16R

MERKING

CE merket

PEFC merket